Saturday, 7 January 2012

Punca dan Cara menghilangkan Bintik hitam

Salam, kepada yang sangat rimas dan tension dengan Bintik hitam yang dialami. Disini sarah nak kongsi tips yg menambat hati sarah. Sarah pun sbnrnya ada Bintik hitam dan I HATE IT!!!. Cewah,nak hate2 pulak. Padahal x jaga muka.wakaka. Ok,dah merepek

Sebelum itu,kita kenal dulu apa itu Bintik hitam
  • Punca kepada masalah Bintik hitam ialah kerana pemakaian produk yang berasaskan minyak (oily based)
  • Masalah ketidakseimbangan hormon
  • Pemakanan (kerang ataupun sotong yang boleh menyebabkan toksin banyak dalam badan)  
  • Dan Termasuklah akibat pemakaian produk yang mengandungi bahan-bahan kimia merbahaya, bahan pemutih dan pengelupasan di mana selalunya apabila seseorang itu berhenti menggunakan produk pengelupasan.
    Sgt x suka bintik hitam dihidungggg!!!

    Bahan2 yang diperlukan


    Cara2nya
    • Ambil tisu muka rendam dalam telur putih
    • Tepek kat hidung atau mana2 tempat yg ada bintik hitam
    • Dah kering..tarik dari atas ke bawah..boleh nampak bintik hitam melekat kat tisu
    • Pori2 yg terbuka tu kena treat..pakailah toner..dan pastikan muka bersih utk elakkan bintik hitam tumbuh melata kat muka

    Lakukan 2 kali seminggu

    Selamat mencuba!!!

    Ok,bye

    No comments:

    Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!