Monday, 6 August 2012

Cosmoderm

Assalammualaikum bloggers sume. Finally sarah dpt gak try produk dari Cosmoderm. Sarah sngka cosmoderm hnya ade kat online je. Rupanya kat Guardian, Vitacare, Pharmacy pn ade jual. Snng la nak beli pasni. Tp yg paling snng kat Guardian la kan.hehe

Ape benda ye yg sarah beli..jommm tgk gmbr


Yeah! This is my new 'baby'.huhu. Like it so much!



See.. produk ni HALAL! Made in Malaysia. Kan best klu kt Malaysia bt produk2 cmni. Bkn ape, lbh memahami kulit Wanita Asia. klu beli produk luar negara kdng2 lain, x sebati dgn kulit kita. (Ceh! pdhl diri sendiri ade je beli produk luar.hehe. tp nsb baik ok) =)

Sarah punye in shade Natural pink 02. (tak sangka tone pink kena dgn kulit sarah)

Swatches


 

Pic atas flash.. pic bwh xde flash


 

Pic atas flash.. pic bwh xde flash. ini medium blend.. mean blend separuh

  Habis blend





Tengok semua gmbr swatches ni mmg orng x percaya yg kita ade pakai foundation + sunscreen. lebih2 g gmbr terakhir. Inila sbb yg sarah suka Cosmoderm ni

Ape yg sarah suka lagi

- Sgt snng blend sbb teksturnya yg halus. Foundation + sunscreen ni lak cair formulanya, lg snng la

- Cosmoderm punye foundation ni sarah try sekejap je kt kulit sbb snng jumpa tona yg seakan wane kulit. Jd grab je la! Berbanding sstgh produk lin, lama duk kt situ sbb bila try ni "eh, putihla", "eh, yg ni bila kena lighting mcm tepung gomak, x mo ar"..dan bermcm2 eh lg kuar bila jumpa yg x sesuai. tp cosmoderm x

- Pakai foundation ni x keringkn kulit, wlaupun korang basuh muka lepas tu korang akan rase mcm korang dah sapu VIT E, atau VIT lin kt muka. Sbb muka rase lembut n lembab je. Sbnrnya mmg mengandungi VIT E pon. hehe. Klu still ade mslh juga utk sapu atau kesat, mean.. kulit korang kena bt treatment skit

- Bg sesiapa yg nk wajah berseri, cantik tapi takut la kan bhn kimia rosakkn lagi kulit muka. Skang sarah suggest korang beli cosmoderm ni. Smbil wajah berseri Cosmoderm bantu rawatkan kulit wajah korang tp...dgn izin Allah S.W.T. =). Ingat! pakai ape2 yg mujarab pun msti ingat semuanya dgn izin Allah S.W.T.

(Klu nk tgk ape kelebihan foundation ni, rujuk gambar no. 2)

- Foundation ni x kan bercapuk atau bertepung kt muka or jd gumpal2. x percaya tgk gmbr second last dan yg last. even dlm flash dan natural light x nampak mcm pakai foundation

Lastly yg paling best.. pendek kata la.. sesuai utk yg malas thp xleh dibendung. hahaha. Tak la..mksd sarah cosmoderm ni kn dh mix sunscreen + foundation..so  xperlu ssh sapu sunscreen dh. cuma before tu korang pakai toner je la. dan sarah suggest utk beginner gak

Ok la, klu korang suka pegi kat Guardian, Vitacare atau Pharmacy persendirian yg berhmpiran. Pasni sarah nk try skin care dri Cosmoderm lak. Harga x mhl, berpatutan.

Sarah beli RM 23.88. Sarah rase ade diskaun kot kat Guardian

Klu nak beli online pn bole
COSMODERM

Ok, bye all









































































































4 comments:

Puteri Panda said...

kenapa sis tak tanya saya cosmoderm ada jual kat mana? hehe... saya dah lama tau kat Guardian ada jual. tau pun masa temankan kawan cari cosmoderm. pakai shade pink ni lain tau bbanding yg biasa. mmg nice. kulit nmpk fresh gitu mcm kulit pelakon korea. saya pernah pakai concealer pink(sendayu tggi) utk bwh mata. mmg ada beza. dpt cover dgn baik. nasib la produk sendayu tggi tu mahal. hehe..

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..Puteri sbb sis x amik tau pn cosmoderm tu ape.hehehe. cuma masa g guardian tu teringt yg orang kata cosmoderm ni ok. mula2 tu nk cari biore la tp t'nmpk bnda ni, grab dulu la.kuikui. sendayu tinggi mmg mhl..tp x tau serasi ke x

Anonymous said...

saya baru guna cosmoderm nie... betullah mcm sis kata... die tak bercmpuk.. senang blend... tapi yang tahan tue... bau dier agak kureeng sket.... hehehe...

Sarah Harun said...

@Anonymous..btl kan?hehe. yeke berbau. alamak! cosmoderm sis x berbau lak. sbb sis pantang bau kurang best ni.huhu. Cuba tanye cosmoderm nape mcm ade berbau skit? at least diorang bole cek balik. =)

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!