Wednesday, 21 August 2013

Bio Essence Miracle Bio Water

Assalamualaikum n hi readers! Siapa ada guna Bio Essence Miracle Bio Water ni? Ini first time sarah guna produk dari Bio Essence. hehe. ^_^. Orang kata ok mist ni, best. So, sarah nk cuba la. Nak tau ok ke x mist dari Bio Essence ni, jom baca selanjutnya




Mula2 igt kegunaannya utk kt muka je, rupanya dkt badan..rambut n baby pn bole spray. Sangat multipurpose. =). Kalau ikutkan ni bkn mist pertama sarah, sblm ni ade guna juga dari SASA tp x best n melekit dkt muka. Mahal RM45. T_T. Pas dari tu langsung sarah x beli ape2 mist, ni baru nk beli balik

Kalau x nk beli Avene Thermal Spring Water, tp jual yg jns kembar lak, mahal juga. huhu. Masa sarah beli mist bio essence ni bkn kt Watson atau Guardian tp dlm Jusco. Rembat je la ape yg nmpk. hehe.

Ok, mist ni sarah dh guna sebulan dh. Beli masa puasa, xkan beli terus bt review lak. Betul x? Kalau berkenaan skincare kena la bt ujikaji dulu utk tau result. Kalau tgk review sarah entri yg paling skit skincare la. :p.

So far mist ni bg sarah ok la. Pakai mist ni mmg muka kurang lesu n kulit kering tu kurang skit. Tapi psl control minyak kt muka tu susah skit terutama kt sekitar hidung. Yela, sbb sarah pn x disiplinkan diri utk kurangkan mkn berminyak. Nak salahkan mist pn x bole gak. =_='. Tapi ade satu perkara yg best, bila sapu foundation ke ape mmg smooth je. Kalau nk tau dulu bila sarah sapu foundation ke ape, bila muka ni hala kt cahaya..Tu dia! teruk sgt. haha. Macam ade kuping2 ke ape ntah nk panggil

Untuk masalah lain mcm eye bags, dark circles ke ape..sarah xde mslh tu. Jadi susah nk nmpk perbezaan. Yang sarah bole terangkan klu ade mslh kulit berminyak, muka lesu, kulit kering camtu la. Ini ape mslh yg berlaku kt muka sarah la. Bukan bermakna mist ni x bagus..tp sarah xde mslh eye bags, dark circles, etc itu semua. =)

Cara sarah lps sapu moisturizer sarah spray mist ni. Kalau ikutkan spray mist ni pun dh cukup, sbb dh lengkap semuanya. Tapi bila sarah bt cara ni ok juga.hehe. Untuk rambut yg senang kusut, spray ni mmg snng je sikat

Price mist ni RM29.90. Bole thn la harga utk 100ml. Tapi nasib ok. =)







































8 comments:

shu said...

bru bca ttg Bio Essence Miracle Bio Water ni dkt blog lain..nk try jgkla sbb mostly mslh skin sy ada dkt botol tu..hehe..

Puteri Panda said...

Saya ada nampak Bio Essence Miracle Bio Water ni di Guardian beberapa bulan dulu. Harga agak mahal. Terkejut sekejap tapi besar la macam bukan 100ml. Hari ni saya ada nampak di SASA ada Sale RM69.90 (300ml each) Twin Pack. Murah dari Avene. Saya nak kekalkan guna Avene tapi Avene mahal. Nak juga cuba Bio Essence ni tapi saya tunggu sis review. Tak sangka pula sis review hari ni. Hehe. Saya nak cuba la nanti. Terima kasih, sis.:)

Unknown said...

Assalamualaikum sis. Saya dah try pakai ni but it doesnt works on my skin. First bottle mmg ok tp bila beli yg second bottle muka naik bintik2. Maybe mmg jenis kulit saya tak sesuai kut sbb selalu pakai minyak zaitun je huhu. Saya beli twin pack 100 ml kali terakhir tu. Since saya tak boleh pakai so saya ingat nak jual yg bottle twin pack ni. Satu dah guna suku, satu lg belum guna.Saya jual 2 bottle tu RM30. Kalau ada yg berminat boleh whatsapp saya 011-19673998 :)

Raudhatul Mumtazah said...

sis,,,masih ada lagi ke ? atau sis dah jual??

Miss Milo said...

Me too..ada 2 botol besar yg belum guna..skin intolerent sebab berubah tempat(pindah)..bleh wsapp 0179731287.mau bg free 1

Sarah Harun said...

@Miss Milo hi miss milo cuba try jual kat app Carousell. ramai dah jual produk/barang pre loved kat situ. :)

ramly yusuf said...

Nak2

ramly yusuf said...

Nak boleh

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!