Monday, 3 June 2013

St.Ives Green Tea Gel Cleanser (Blemish Control)

Assalamualaikum n hi readers! Produk dri St.Ives mmg fav sarah sbb guna sejak skola menengah lg. Biasala masa dulu ikut kwn2, tgk kwn beli mcm best je (padahal tau mahal.hehe). Masa tu harga belas2 lg, skang je dh RM20 keatas. Sebab dh nak cuba sgt, belila juga n mmg best pn. Cuma xde la beli kerap. Dulu beli kumpul duit skola. huhu

Lepas dari tu, adalah t'baca mengenai pencuci muka jns scrub, katanya x bagus sbb mempercepatkan pengeluaran minyak kt muka n bole sbbkan jerawat serta kulit nipis. Sejak tu takut nk beli. Dah bertahun x beli produk ni. Masa tu lurus skit la.haha. Mana ade baca blog2 ni masa tu. Maksudnya pendedahan atau info tu kurang. Padahal bkn x leh pakai. Cuma jgn terlalu kerap. Better seminggu skali je guna pencuci jenis scrub ni

Tapi mujur St.Ives ade kluarkan pencuci muka jns gel cleanser, berasaskan green tea. Green tea ni mmg bagus klu muka kita ada scar, breakout ke ape. Tahun lepas lg dh kuar, tp baru skang beli. haha. Sebab x semua tmpt ada jual gel cleanser ni. Jom tgk cmne rupanya




200 ml. Dermatologist tested and Paraben free


Sepatutnya kena beli scrubnya. Sebab satu set dgn gel cleanser. Memandangkan scrub jns St.Ives juga blum abis2 lg kt umah ni. Jadi buat apa sarah beli byk2. Maybe beli kemudian la. Apepun sarah in love dgn gel cleanser ni. Korang kena cuba sbb mmg best. Bau green tea rasa tenang je. Basuh muka pn rasa bersih n nyaman je. hehe. Seriously best! Alhamdulillah xde ape2 infection semenjak guna ni

Sarah beli masa sale kt guardian, beli dgn harga RM22 ke RM23. : )



























8 comments:

Puteri Panda said...

saya ada nampak gel cleanser ni dulu tapi sekarang dah takde. huhu.. mencari juga last2 beli Nutox. haha.. skrg cuba lain lagi. produk Essenseri tapi bengang dengan GDex sampai sekarang tak sampai2. dah seminggu dah. hm...

shu said...

sy pun tringin nk cuba ygni..skrng ni xtau nk pkai apa..naik bintik2 merah kecik2 kt muka..huhu..

Aida Jelita said...

berbuh tak cleanser ni

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..tu la puteri, mmg ssh nk dpt. x semua outlet watson or guardian jual ni. Essenseri tu produk mane puteri? GDEX ni mmg bermasalah btl la. lama tu seminggu. dh mcm kes sis pula

Sarah Harun said...

@shu..cuba shu. lgpun dermatologist tested. klu ada dermatologist ni mahal skit tp Alhamdulillah sejak sarah pakai xde kena alahan ke ape. Bintik2 merah tu mungkin ade kandungan kimia yg berlebihan agknye shu

Sarah Harun said...

@Aida Jelita..ye, berbuih aida

Anonymous said...

Pakai scrub green tea punya.esoknye terus tumbuh jerawat... waaa....

dye.yana said...

dear, if berminat nak try skincare baru belitarae boleh whatsapp/sms 018-3907307. boleh kecutkan jerawat, kurangkan blackhead whitehead dan pudarkan parut jerawat. cuma rm230 untuk satu set ada cleanser, toner, serum, vit c cream dan magic acne cream. postage free dan ade free gift!!

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!