Sunday, 15 December 2013

Shaklee Alfalfa

Assalamualaikum n hi readers! Semenjak Shaklee dipasarkan dan diperkenalkan di Malaysia, produk ni makin lama makin popular. Sarah salah seorang darinya yg dh beli produk Shaklee ni. Tak nak lepaskan peluang utk membeli. hehe. :)

Shaklee ni dh lama sejak tahun 1956 tau. Lama betul tu. Sarah beli dari kawan baik sarah. Blogger juga. Ha! Nanti sarah cite lebih lanjut.. Let's check it out! Jom tgk cmne Shaklee Alfalfa ni



330 Tablets. Untuk sebulan

Gambar seterusnya sarah tunjuk yg Alfalfa ni boleh mkn dlm dua cara...





Serbuk



Solid / tablet


Shaklee Alfalfa ni x sediakan dlm bentuk serbuk tau. Serbuk tu sarah bt sendiri. Asalnya dlm bentuk tablet.

Cara pemakanan

1. Korang kena mkn 10 tablets sehari. Ha! Terkezut~ x. Tapi jgn lebih dari 10 tablets. Makan 3 biji lepas sarapan, 3 biji lepas lunch, 4 biji lepas dinner ataupun mkn 5 biji lepas lunch dan 5 biji lg lepas dinner

2. Kalau korang takut utk mula dgn 10 biji. Cuba mkn dulu 2 atau 3 biji sbb takut x sesuai pula. Kalau xde ape mkn mcm biasa la..10 tablets

3. Kalau korang takut nak telan, alfalfa ni boleh hancurkan sampai jd serbuk klu korang nk bt mcm air herba la. Kalau x nak, telan je mcm biasa

4. Buat jadi serbuk tu sarah hancurkan pakai lesung batu. haha. Masukkan 5 biji pil alfalfa ni dlm plastik bersih, pastu baru tumbuk perlahan2. Jangan direct lesung batu tu terus tumbuk pil tu. Tak pasal2 bau sambal belacan

5. Bancuh dlm minuman kegemaran korang la. Contoh air jus ke, milo ais ke. Sarah lbh suka air jus. Janji bukan bancuh dlm air gas/ kafein/ 100% air panas/ kopi & teh. Nak taruk air panas boleh. Taruk air panas skit campur dgn air mineral nak bagi suam2 je. Kalau nak larutkan pil dlm air terus mkn masa la. Sarah rasa better hancurkan dulu

6. Harusla minum byk air sbb alfalfa ni mengandungi serat

7. Lastly, bila korang hancurkan pil ni dan minum dlm bentuk air herba. Sebab kebanyakkan suggest bt mcm ni. Rasanya x teruk pun bg sarah. Ok je. Tahan la klu nk bg elok kesihatan tu

Kesan selepas makan

Ok, masa dpt ni pada 4 disember. Sarah x terus bt la entri. Tak logik la baru sampai terus bt entri. Sarah mkn dulu. Kira dh 2 minggu mkn. Alhamdulillah letih tu makin lama makin surut. Kalau x asyik nk menguap, lesu dan lemah je rasa. Makan ni rasa mcm energy tu makin naik, dh 'top up'. hehe

Kulit rasa anjal dh. Pening kepala tu kurang. Buang air besar lawas sbb kandungan serat dlm alfalfa ni, dgn syarat kita minum air byk. Peranan serat ni utk perangkap kolestrol, toksin, ape2 je la yg x seharusnya ada dlm badan yg boleh mencemarkan kesihatan tubuh badan

Bagi yg dh berkahwin pun ramai mkn alfalfa ni. Tapi apa yg best Shaklee ni xde paraben. Sarah tau inila yg menakutkan ramai orang . hehe

Apa yg sarah terangkan ni bkn saja2 promote, sbb dh ternyata kebaikannya. Bukan sarah sorang je, google la berapa byk testimoni psl alfalfa dan produk shaklee yg lain. Belum cuba mana tau kan

Ok, bagi yg berminat boleh contact terus kwn sarah, blogger Puteri Panda..link dibawah...

http://allaboutmeputeripanda.blogspot.com/

Ataupun klik saja sidebar belah kanan, ada banner Shaklee. Penghantaran guna gdex, nak poslaju pun bole. Apepun contact saja kwn sarah ye. : )


HARGA PROMO MENANTI ANDA!!!


Jangan takut kwn saya baik orangnya, jgn malu utk tanya apa2 yg x faham tau. Soal kesihatan jgn takut2

STAY HEALTHY
. Bye oll's. :)




































2 comments:

Puteri Panda said...

Terima kasih, Sarah. Muah muah.. Entri paling best pasal Shaklee yg pernah saya baca. Padat, best & terbaik! Try la google, tiada entri sepadat yg mcm Sarah buat.*Thumbs up!* :)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..Sama2 puteri. muahzz~haha. yeke puteri, thanks. sarah igt sarah punya paling simple. hehe. Thank youuuu. :)

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!