Wednesday, 1 May 2013

Sample: L'Oreal Paris Lucent Magique Skin Illuminating BB Cream

Assalamualaikum n hi readers! Siapa x suka samplekan, rugi klu ada peluang utk apply sample, tp x apply. Sebab penting utk tahu keberkesanan produk tu t'hadap kita. Cewah! Macam ceramah kecantikan lak. haha.

Tahun ni pula, makin byk pula BB Cream kuarkan. Sarah x ingat bulan brapa, sarah ade apply untuk minta sample Loreal Paris Lucent Magique Skin Illuminating BB Cream dari FB L'Oreal Paris Malaysia. Alhamdulillah dpt juga sample ni sbb tgk mcm best je. hehe



Ada 10 benefits dlm satu botol BB Cream

Sarah teramat suka BB Cream ni, sbbnyeee...boleh apply dlm 2 cara iaitu sebelum atau selepas. Ini cadangan sarah je la, klu sebelum korang nk apply bb cream atau foundation..klu nk bg sekata skintone korang apply bb cream loreal ni dulu. Dah apply pastu baru sapu foundation atau bb cream fav korang

Katala klu foundation korang tu gelap ke atau ape, boleh pakai selepas guna foundation atau bb cream utk bagi ceria skit kulit wajah tu..dan bole gunakan bb cream loreal ni sbgai highlight juga

Kalau kulit xde problem, xde jerawat just nak samakan skintone. Sarah suggest guna ianya saje. Kalau kulit bermasalah dan perlukan more coverage apply foundation atau bb cream

Wane bb cream ni putih (sorry xde swatches, update later!), sbb kata loreal sesuai utk semua jenis kulit. Tapi x bermaksud wanenya putih muka korang jd tepung gomak! haha. Tekstur bb cream loreal ni light, tp dlm masa yg sama bantu tutup cela diwajah. Memang magic la. Lama2 bila meresap dlm kulit mmg nmpk mcm berseri je. ; )

Untuk tahu lbh lanjut korang baca Just Norahs punye review, sbb ape yg sarah nk kata lebih kurang ape yg dia sampaikan.. Klik ---> http://justnorahs.blogspot.com


















4 comments:

Puteri Panda said...

saya pun ada ni apply tempat yg sama. haha... memang best. banyak saya lupa nak review. dah siap2 ambil gambar tapi terlalu banyak sampai lupa mana satu nak review. hehe...

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..bestkan puteri. tu la, dh byk sgt smpai tercicir, kdng2 lupa. hehe.

Puteri Panda said...

ysis, saya nominate sis dalam Liebster Award. sis join yea.. terima kasih. hehehe..;)

Aida Jelita said...

weeeeeee nak jugak try. memang banyak bb cream baru tapi jenuh nak try mana yang sesuai dengan kulit kita

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!