Thursday, 25 July 2013

Maybelline the Rocket Volum' Express Mascara

Assalamualaikum n hi readers! Ada sape2 x kt sini peminat Maybelline the Rocket Volum' Express Mascara? Jangan t'kejut yg maskara ni dh ade kt Malaysia (t'kejut ke?) =). Lama dh tunggu maskara ni sbb memandangkan review bagus2 belaka, so tu bt x sabar nk beli. hehe

Maskara ni dkt guardian dgn watson ade jual. Dekat farmasi x pasti pula ade ke x. Apepun jom baca selanjutnya tntng maskara ni, best ke x? hmmm


Packaging dgn colour super nice n cute!

Masa beli x tgk pun kaler apa. Main rembat je! Nasib baik black. Tapi..tapikan, sarah pn x sure maskara ni ade warna brown ke x. huhu. Rasanya xde kot



Ready!!! Roket nk berlepasss. ;p


Berus maskara. Sarah suka berus jenis mcm ni dgn berus jenis berserabut tu sbb mmg bt bulu mata seolah2 mcm kita guna eyelash curler lak

Swatches



Ape pendapat korang? Sarah x guna eyelash curler tau. Boleh imagine sndiri mcm mana agaknye klu guna eyelash curler. Tak guna pn bulu mata dh lentik dgn sendiri. =)

Maskara ni sarah x pasti waterproof atau washable. Tapi sarah rasa washable sbb masa sarah buang maskara ni, senang je. Sebab klu waterproof mcm degil skit nk hilangkan, tp ni snng. Dekat page watson atau guardian xde pula terangkan ni waterproof atau washable. :(

Bagi sarah, sarah x kisah pn. Dapat jenis washable ok ape, klu nngis2 pn snng nk hilangkan. Kalau waterproof dh nangis2, kena air mata kt maskara. Ink pn keluar, kena kt bhgn bawah mata atau pipi susah nk hilang. Kalau maskara jns washable sarah penah buang guna air biasa je tanpa makeup remover, sgt mudah. Ini pendapat sarah la, sbb lain orang lain citarasa

Tapi ape yg paling penting n best, maskara ni cpt buat bulu mata lentik. Lebih kurang mcm fairy maskara dari elianto, tp maskara rocket ni lg pantas melentikkan bulu mata. Takde clumpy langsung. Superb! 10/10. Wah! terus bg mata tu. hehe

So, cpt2 beli. Sure x  rugi. Harga sbnr RM39.90. Tapi sbb ade diskaun aritu dpt RM35. Kalau dpt harga bwh RM30 lg best.haha. Tapi sbb new arrival, x byk la diskaun. Lagipun maskara maybelline ni jarang harga bwh RM30 kan? Nasib baik best. Terasa berbaloi la juga. Oh ya! Kalau korang beli kt watson, dgn pembelian RM60 keatas korang akan dpt gelang 24K. Kalau x, korang hanya dpt pen bentuk maskara ni x silap. Sarah nak, sbb cantik..tp sbb guardian dh dpn mata..pegi guardian je la. Jadi klu korang nk gelang tgn tu sarah nasihatkan tanya dulu stok gelang tu kt kaunter ke ape. Sebab stok pn agak terhad

Ok kwn2, bye~


































































































































































5 comments:

Oz said...

Hello Sarah, I'm here again, seeing updates. Excellent post, congratulations.
Greetings from:
http://el-cine-que-viene.blogspot.com/

Puteri Panda said...

What???!!! dah ada di Malaysia??? saya dah lama order tau! tapi belum sampai sebab ada masalah 'flammable'. so... terpaksa tunggu bulan depan seller tu kirim dengan familynya then baru pos kat saya. huhu.. kira nak buat review dulu. konon la. haha.. tapi tak sangka dah ada di Malaysia. harga pun sama je malah saya beli mahal sebab kira sekali dengan int tax etc. huhu.. rugi je!!! sedih!!! :'(

apa-apa pun saya suka sis review. :)

patut la hati ni nak ke Watson tadi tapi batalkan niat sebab nak kejar masa balik rumah. huhuhu..

Sarah Harun said...

@Oz..Hello Oz, thanks so much. =)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..yup puteri. sis pun terkezuttt!!!. Nasib jenguk page watson aritu..klu x smpai skang x tau. sis pn hampir nk terbeli online. Watson pn x promote sgt, jd sis rasa pn ramai x tahu lg. seller tu beli di U.S ke puteri? lama juga ye nk dpt. xpela, nk bt cmne sbb xtau. apepun thanks suka review sis. =). (nnti bt review tau, x sabar nk baca pendapat puteri lak. hehe)

Puteri Panda said...

@Sarah Harun ya, beli di USA. seller tu tak salah. sepatutnya dah boleh dapat tapi USA mengada tak mau send ke Malaysia sebab bahan mudah terbakar konon. memang betul la tapi setakat 2 batang je kot. huhu... saya suka kalau sis review sebab versi B.Melayu dan ada gambar yang jelas. hehe..

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!