Wednesday, 1 January 2014

Sanrio Hello Kitty Town Nusajaya, Johor Bahru (Part 1)

Assalamualaikum n hi readers! Selamat Tahun Baru kpd semua!!! Sarah rasa sedih pula tahun 2013 sudah berlalu sebab banyak kenangan pahit manis yg sarah lalui sepanjang tahun itu. Tapi hidup harus diteruskan. Cewah! huhu. Jadi, sarah ambil keputusan utk bercuti pada hujung tahun 2013 utk pergi ke Sanrio Hello Kitty Town Nusajaya, Johor Bahru. Yayyyy!!!

Ok, jom teruskan utk entri psl Hello Kitty ni. Sarah sblm pergi ada bt kajian sikit dilaman web mengenai HK ni. (HK singkatan nama utk Hello Kitty). Yela, harusla kaji sikit apa yg ada dlm HK Town ni nnti tau la serba sikit. Sarah ada baca juga review mengenai orang2 yg dh pergi kesana. Ada juga komen positif dan negatif. Tapi mcm byk negatif, ada yang kata membosankan la, ruang sempit, x mcm HK Jepun..bla2 sekian. hehe.

Lain orang lain citarasa. Kalau x mengikuti perkembangan HK mungkin sbb tu bosan. Mana yg mengikuti mmg best la. Tapi xkan la x suka HK, sbb HK ni kucing. hehehe. Ok, byk pula intro. Jom tgk gambar yg comel2 ni. :)

WELCOME TO THE HELLO KITTY TOWN
. Tadaaa!!! hehe



Pintu masuk. ^_^

Sekarang kita tgk rumah Hello Kitty pula



=)



Piano



Comel giler meja ni. Arghhh!!! Grrrrr~



Sape suka almari ni? Cantik kannnnnn!!! Nak satu mcm ni



Ruang dapur. Kawaii sgt apesal!!!!!!!!!!!!



Bahagian bilik air. Pengsan tgk para HK tu. Cantik!!!



Grandpa and grandma HK. hahaha



Bilik tido HK. Bestnya kalau dpt patung besar tu



Cantikkan meja solek ni. Nak nangis tgk. Cun giler. Naik giler tgk. Pink gitu

Untuk rumah hello kitty ni mmg bebas utk ambil gambar. Tapi jaga la tingkah laku ye. Macam sarah ambil gambar kt atas katil HK tu sarah x pasti pula bole ke x, sbb xde tanda amaran ke apa kata jgn duduk atas katil tu. Tapi staff yg jaga dlm ni xde kata apa, mean bole la tu tapi jgn sampai bg rosak ke apa ye. Lepas ambil gambar tu susun la sikit katil tu. 

Sebelum melangkah masuk rumah HK ni korang kena bagi kad aktiviti pada staff yg jaga utk cop. Sebagai tanda korang dh masuk la. Kad tu nnti dpt masa korang enter la. Yang tui sarah terangkan masa part 2

Ok kwn2, itu saja utk part 1. Untuk part 1 ni sarah tunjuk rumah Hello Kitty dulu. Nantikan part 2 ye kwn2.

Bye~



5 comments:

Puteri Panda said...

Aaaaaaaaaaaaaa.... bestnya!!! Nak pergi la nanti. Almari dan meja solek tu cantik gilerrrrr. :)

TelingaBulat said...

wahh best nyee sara da smpi..tb yg duk jb pn xsampai2 lg tau hehe

TelingaBulat said...

wahh best nyee sara da smpi..tb yg duk jb pn xsampai2 lg tau hehe

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..harus pergi puteri. cantik giler. haha. Almari dgn meja solek tu perghhh. Cair tgk. :)

Sarah Harun said...

@TelingaBulat..Wah! telinga bulat duk jb. lagi best bila2 je bole pergi. best tau dlm HK ni tb. jgn lupa pergi nnti. :)

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!