Saturday, 4 January 2014

Seoul Garden, The Mines Seri Kembangan

Assalamualaikum n hi readers! Dekat instagram, blog atau facebook orang duk upload gmbr mkn kt Seoul Garden je. Terliur tgk tau! haha. So, jumaat smalam ajak akak mkn kt Seoul Garden, The Mines Seri Kembangan. Akak dh pernah mkn, sarah je first time. Jakun juga la. huhu

Jom tgk apa yg sarah mkn...


Macam ada 'bela' lak mkn mcm ni. haha

 

Start memasak.best pula. hehe



Suka rasa daging perap ni. Sedap! Tp xtau apa nama. =_=. Ada ambil daging perap flavor Teppanyaki dgn BBQ tapi suka daging perap flavor ni juga



Dh masak daging. sedap! 



Dua2 sos ni nice. kadang2 rasa mcm sos keropok lekor. hehe. Tak pedas. Kalau pedas skitkan best. Mujur x pekat rasa sesame oil. Kalau x, mmg pening kepala

Desert time!


Aiskrim. Yeahhh! Sarah ambil flavor Butterscotch, Raspberry, Strawberry, Coklat, dgn Pistachio. Butterscotch dgn Strawberry sedap x hengat! Ini round 1 baru. Dah habis ni sarah ambil nasi. Ingatkan nasi goreng kimchi, rupanya tom yam. Masuk nasi je terus slow. Stop mkn duk teringat aiskrim. Pergila ambil lg skali aiskrim, round 2 pula. ^_^



Ini dia round 2. Kali ni ambil flavor butterscotch dgn strawberry je. Ambil byk, nmpk je sikit tu. Tambah topping epal. hehe. Buat resipi sendiri. Kali ni mmg serious perut full. Nak grill daging pun dh x larat. Nak mkn pn dh x mampu. Bukan aiskrim je buah2an pun ada. Tapi smalam diorang sediakan betik je. Tak tau la kenapa smalam x byk pula diorang sediakan




Konsep Seoul garden ni bayar dulu, pastu nk ambil apa pun ambil la, makan sampai lebam nk tercabut butang baju. hahaha. Ulang la ikut suka korang. Nak kasi penuh mangkuk pun xpe. Sarah kena RM42. Bayar ikut satu kepala RM42 tu. Tempat lin xtau la pula cmne

Ada 2 makanan sarah x ambil, yg jenis kerang dgn sayur x ambil langsung. Sushi ada la ambil skit, tu pun mkn slow2 je sbb kenyang btl. Jadi, nasihat sarah klu nk mkn kt sini sebelum tu jgn mkn berat2. Nanti korang x lalu nk mkn

Apepun, so far nice la. Puas hati. Memang suggest la mkn kt sini. Kalau tercari2 mana lg outlet Seoul Garden boleh tgk kt sini

Ok, bye~




3 comments:

Puteri Panda said...

Saya teringin nak makan di Seoul Garden sebab tengok orang post tapi tak tahu di mana. Hehe. Nasib baik Sarah review. Senang sikit. Info Sarag bagi sangat padat. Tu sebab saya suka kalau Sarah yang review! Terima kasih, Sarah. <3

Puteri Panda said...

Saya teringin nak makan di Seoul Garden sebab tengok orang post tapi tak tahu di mana. Hehe. Nasib baik Sarah review. Senang sikit. Info Sarag bagi sangat padat. Tu sebab saya suka kalau Sarah yang review! Terima kasih, Sarah. <3

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..Welcome puteri. hehe. Seoul garden sedap tp x bole mkn kerap sgt sbb byk daging. hehe. mmg berbaloi bayar RM40++ sbb boleh makan byk kali. kadang2 diorang bt mcm ni untung juga sbb yela, byk mana je orang mampu mkn. hehe. apepun puteri kena cuba. mmg sedap.

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!