Wednesday, 1 January 2014

Sanrio Hello Kitty Town Nusajaya, Johor Bahru (Part 2)

Assalamualaikum n hi readers! Kita kebahagian dua pula, sbb takut berat so sarah buat dua part la. Ok, part 2 ni sarah akan cite lebih panjang lebar lg. hehe. Ok, tanpa buang masa jom tgk apa yg sarah nk terangkan pada part 2 ni. Sarah mulakan dgn...

Hello Kitty Black Wonder!!! Yehaaaaa!


hehe. Enter je dlm Black Wonder ni, ada kaunter. Kat situ korang akan diberikan satu gasolin lamp. Ini bkn api btl2, lampu je. Staff yg jaga akan terangkan apa yg perlu dibuat. Sarah xnak bagitau. lalala. Cuma bgtau apa misi utama je, misinya selamatkan Hello Kitty. Next kena bt apa? Mana nak suprise klu bagitau semua. huhu. ^_^



Cantik x? Sarah nk paip mcm tu!!!



hahaha



Inila yg korang kena selamatkan. Hello Kitty dan Dear Daniel (baju warna biru). Dear Daniel tu Hello Kitty jantan. kuikui. rasa mcm nak bawa balik. Geram!

Kalau korang berjaya selesaikan misi, korang akan diberikan sijil Hello Kitty tanda berjaya menyelamatkan Hello Kitty dan Dear Daniel. Sangat la seronok dlm Black Wonder ni, seriously AWESOME!

Wishful Studio


Kat Wishful Studio ni ada 4 aktiviti yang disediakan :-
  1. Jewellery Making
  2. Cookies Studio
  3. Nail Salon
  4. Costume Dress Up
Ada masa2 yg diperuntukkan utk setiap aktiviti. Cookies Studio 5 minit, Nail Salon, 3 minit, Jewellery Making 2 minit. Costume Dress Up sarah x igt. Sarah x ambil gambar sbb photographer yg ambil. Cookies tu korang bole mkn, Jewellery pihak Hello Kitty bg sebagai souvenir kat guess. Nail Salon je x. Appepun memang best la, terus dpt gelang free. hehe

Dekat nail salon sekejap sgt. Nasib sarah sempat la lukis muka HK, x pernah2 buat. Tak tau la korang tgk kt gambar atas ni jadi ke x? ^_^. Lepas bt nail polish padam balik. Diorang ada sediakan nail polish remover, jgn risau

Costume dress up tu korang akan pakai costume Hello Kitty, My Melody dgn Badte-Maru. Yang ni pun best

Stage

Kat sinila HK buat persembahan dgn rakan2nya. hehe

Dream Photo Garden



Kalau nak jadi orang pertama yg tangkap gmbr dgn HK dan Dear Daniel better dlm bape minit tu korang standby beratur dkt Dream Photo Garden ni. Macam sarah dgn akak semua, orang pertama beratur. haha. Mengalahkan budak, pedulila bayar sama ok. hehe

  1. Gambar kenangan
  2. Aktiviti kad
  3. Sijil HK Black Wonder

    Nombor satu tu klu korang nk beli gambar tu atau x nak beli pun xpe. Tapi dh tangkap gmbr dlm HK ni harusla beli sebagai kenangan. Untuk 1 keping RM30, kalau pakej beli 4 keping RM100. So korang pandai2la share ke atau cmne.

    Nombor dua tu aktiviti kad, ada 6 cop semuanya, mean ada 6 aktiviti la. Kalau kata korang pergi rumah HK xde sape cop, nanti korang klu jumpa staff yg jaga depan tu bagila kt dia suruh cop. Yela, kadang2 dh ramai terlepas pandang

    Nombor tiga tu sijil HK Black Wonder. hehe. Kalau korang berjaya selesaikan misi dapatla sijil. Comel sgt dapat sijil dari HK.

    Nombor empat tu sama la dgn nombor dua. Saja nak tunjuk muka depan cmne. hehe. Korang simpan je la kad ni sebagai kenangan

    Lastly

    Souvenir

Bab souvenir ni sadis skit sbb masa kami dtng hari weekend so x byk barang la. Sarah x pasti hari2 biasa cmne. Yela, sbb weekend ramai orang dtng x byk dpt pilih. Harga bole tahan. Mugkin dari Jepun punya pun mahal. Bila sampai sini jd mahal la. Tapi klu bole kurangkan harga tu, kurangla

Mula2 sarah target nk beli antara key chain, notepad, aksesori, fridge magnet, bag, patung atau perfume. Antara ni la mana yg ada. Bukan nk beli semua. Bankrup abis nanti. haha. Last2 sarah beli aksesori dgn bag mcm dlm gambar atas ni. Sayang sekali fridge magnet xde. Sebab mmg suka fridge magnet ni klu pegi mana2 mesti nk beli
  1. Bag. Ingatkan nk beli purse. tapi purse pn dh bape. Akak kata dari beli purse lebih baik beli besar terus. Betul juga. Bole bawa laptop ke, isi baju pun bole. Tapi apa yg best akak belanja. Wahhh! Betapa indahnya rasa. Alhamdulillah. hehe. Thank you akak. Suka sgt design bag ni.  ^_^.
  2. Hair pin. Bukan main susah nk pilih aksesori. Angkat tu mahal, ini mahal. Akhirnya jumpa la yg harga kira ok la. Tapi materialnya x payah ckp, mmg bermutu tinggi. Cewah!
  3. Cermin mata HK. Nama cermin mata tp xde cermin tu. Kat online shop popular la. Tapi itu pun diorang jual RM21, RM23. Ini RM16 siap ada pen lg kt bingkai.hehe

    Kalau nak sarah tunjuk bag tu cmne, cermin mata ni cmne bagitau la kt komen. Mana tau kot2 nanti xde sape nk baca. hehe

    Sorry sarah x snap gmbr kt kedai gift ni sbb bateri pun dh K.O. Korang try google.
Bahagian luar HK



Kat bahagian luar, ada Lat's Place, Puteri Harbour (kalau nak tangkap gambar kt kapal2 mmg cantikla. Tapi aritu x byk kapal pun ada). House of Mini Cupcakes (ada jual cupcake kecil saiz acuan biskut. Memang sedap)

Next time nk pegi Lat's Place dgn The Little Big Club. The Little Big Club ni yg ada Pingo, Bob the Builder, Thomas and friends, etc. Sarah ingat nak pegi sekali Little Big Club masa tu sbb klu korang pergi Hello kitty dgn The Little Big Club harga tiket RM85. Kalau x satu RM55, kalau dua RM110 klu ikutkan. Kalau pegi sekaligus kurangla harga tiket tu.

Tapi mujur x bayar skali utk The Little Big Club sbb x sempat, korang jalan dalam Hello Kitty dh ambil masa 4 jam. Sarah dtng tepat tau pukul 10:00. Sebab pukul 10:00 dh buka. Sebab sarah kata x sempat..Hello Kitty dgn The Little Big Club pukul 5:30 camtu dh tutup. Kalau 4 jam sahaja utk Hello Kitty nanti bape masa je tinggal utk The Little Big Club nanti rugi. Melainkan klu korang x ambil gambar sgt, x pergi tgk show ke apa bole la.

Untuk harga tiket tu x kira hari biasa atau weekend sama je. Tapi mmg x rugi kalau pergi, best. Comel sgt sampai skarang teringat. Next time nk pergi juga The Little Big Club dgn Lat's Place. InsyaAllah. Jangan lupa ye korang klu nk pergi dtng awal

Ok, sampai saja. hope jelas penerangan sarah ni. Bye~































4 comments:

Puteri Panda said...

Jelesnya!!! Masuk wishlist ni mesti pergi. Saya nak tengok semua souvenir tu, Sarah. Bolehkan? Please.... :)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..hehe. bole2. no problem. sarah tunjukkan nanti ye

Miss Ika said...

waww nak gi la nanti
http://notamanjaku.blogspot.com/

Shi Zou said...

Thanks sbb datang theme park kami. Dan thanks juga sbb bagi review yang baik.

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!