Friday, 18 April 2014

Tag: Drugstore Diva

Assalamualaikum n hi readers! Sarah telah ditag oleh kwn blogger sarah, Nabilah. Thanks sbb tag sarah. Sarah mmg suka buat entri tag mcm ni. Ok, tag ni bertajuk 'Drugstore Diva'. Let's get started everbody! :)

Foundation

Maybelline Dream Matte Mousse

Berbanding bb cream, foundation paling sukar nk cari yang sesuai. Ada je yang x kena. Kalau ikutkan hampir2 xnak beli dream matte mouse ni. Memandangkan keinginan nak beli tu menebal last2 beli juga. hehe. Satu pembelian yang berbaloi, mousse ni mmg best. Tak perlu tunggu kering mcm foundation jenis cecair yg lain. Mudah dan pantas

Concealer

Maybelline Pure Mineral Concealer

Sarah suka concealer ni sbb senang nak blend, soft je teksturnya. Sebelum ni sarah suka angel fit dari maybelline gak. Tapi versi angel fit tu xde dh. Mujur ada mineral concealer. Buat masa ni sarah  x cuba lagi mana2 concealer selain maybelline

Powder

Maybelline Clear Smooth All In One dan Maybelline Clear Smooth BB Silk Poreless White

Dua2 versi clear smooth. Paling suka clear smooth all in one yg light pink tu, sbb tekstur dan kehalusan bedak ni. Lagi sekali senang nk blend bedak ni. Yang poreless white tu nice tp sarah tersalah pilih sbb tercerah skit warna bedak ni. hehe. Tapi masih pakai sbb dh belikan. huhu.

Blush

Farmasi Tender Blush On


Sarah suka sgt blush dari farmasi sbb bila pakai muka mmg berseri, ceria je. hehe. Pakai skit dh ok sbb mmg pekat blusher ni. Produk farmasi rata2 sesuai dgn sarah. :)

Eyeshadow

Silkygirl My Eye Palette

Suka semua warna dlm ni. Cantik dan pekat

Maybelline Color Tattoo in Bad to the Bronze dan Bold Gold

Maybelline color tattoo mmg wajib jadi fav sbb sesuai pakai lebih2 lagi waktu kecemasan. hehe. Pantas dan mudah. Pakai mcm tu pun bole. Nak mix dgn eyeshadow pn bole atau bt sebagai eyeliner

Elite Paris Poudrea Lumiere

Yang ini mmg lawa warnanya, shimmer. Suka bt smokey guna palette ni. Tapi sarah rasa mcm susah nk tgk orang review psl produk elite ni xtau kenapa. Tapi pada sarah ok juga produknya

Maybelline Hyper Diamonds in Pink Punch

 Yang ni pun lagi satu palette yg cantik warnanya. Mostly eyeshadow sarah shimmer. Tak tau la mmg minat shimmer sbb suka mata jd mengerlips. haha.

MUA Matte Eyeshadow Shade 17

 Eyeshadow ni xde nama khas cuma ada nombor je. Macam warna beige sarah rasa, mmg cantik bt sbgai highlight bawah kening ke, atau bahagian inner corner. Puas cari arna mcm ni, mmg susah nk cari. Nasib bk MUA ada. hehe

Mascara & Eyeliner

Silkygirl Big Eye mascara

Maskara ni dh lama keluar cuma sarah baru nk cuba lepas tgk artis Emma Maembong pakai. hehe. Masa beli ni pula ada sale, dpt harga murah sgt. Memang x menyesal beli sbb best

Elianto Fairy mascara

Satu2nya maskara dari elianto. Memang terbaik. Sarah bole katakan terbaik lepas Maybelline.Memang syg sgt dgn maskara ni

Essence all eyes on me mascara

Kali pertama nk cuba produk dari essence sarah beli maskara ni. Walaupun murah tp bila pakai ringan sgt bulu mata n x clumpy (x berketul2)

Maybelline Rocket mascara

Sarah suka bentuk mascara ni, bentuk roket. Sebab tu maskara ni diberi nama roket. hehe. (apa aku mengarut ni. =_=). Maskara ni x perlu pakai pelentik bulu mata, automatik lentik sendiri

Elite BB mascara

Maskara ni berusnya bkn mcm maskara lain. Kecil, comel je. Sesuai utk pakai kt bahagian yg sukar mcm kt bulu mata bhgn bawah ke

Eyeliner

Hypersharp Liner

My all time fav. Dah beli 3 kali. Senang pakai jenis mcm ni, x comot..long lasting. Maybelline akan keluarkan hypersharp liner yg terbaru. Mungkin lebih halus. Tak sabar nk tunggu produk tu launch. :). Oh lupa, maybelline color tattoo pn sama, ada keluaran warna terbaru nnti. weeeee~

Essence Long Lasting eye pencil

Pertama kali cuba eye pencil dari essence. Memang logg lasting, dh seharian pakai pun masih maintain. Apa yg paling suka soft je tekstur eyeliner ni

Lipstik

Maybelline Bold Matte

Sejak kebelakangan ni minat lipstik warna merah. Kalau dulu lebih kearah pink, soft pink. Tapi kali ni merah. Bukan merah yg terang sgt tu, tp mcm kearah maroon. Tekstur lipstik ni senang nk apply, rasa selesa..ringan

 
Farmasi Lip Maximizer


Ini pun lagi sekali warna merah juga. Ini merah mcm biji buah saga, kot la. hehehe. Warna merahnya mengaum..aummmm~


Lip Balm

 Sarah ganti lip balm utk bahagian highlighter sbb sarah x pakai highlighter pun. Sepatutnya lepas blush ialah highlighter

Crazy Rumors Candy Corn bau sedap sgt, rasa mcm sapu candy kt bibir.hehe

Crazy Rumors Bubblegum bau bubblegum yg nyummy!!!. Crazy Rumors ni natural lip balm


The Body Shop Born Lippy Stick Lip Balm Pink Berry. Paling suka lip balm ni antara yg lain sbb sgt moist

Maybelline Baby lips Pink version. Dua-dua bagi warna natural pada bibir

Silkygirl Drink Up. Second fav lepas the body shop lip balm sbb moist juga, bau kopi. Tak pernah ada lip balm yg bau berasaskan minuman


Ok, finally habis juga buat. hehe. Sesiapa nk tag sarah, tag la. Memang suka bt entri tag mcm ni. :). Sarah juga nak tag semua orang utk buat entri ni kalau nak. Just for fun!!! :)






5 comments:

Puteri Panda said...

Ada yg sama! *Hi 5*. Boleh jadi geng karas ni!. Muahaha... :D

Alyaliza Zainal said...

banyak lip balm dia...

Nabilah said...

Dah lama sangat nak try foundation Maybelline tu, tapi takut tak sesuai. Hehe. Suka baca entri sarah, thank you sangat2 sebab sudi buat. :D

Miss Ika said...

we have the same favourite.!!!eyeliner maybelline is the best

http://www.unlimitedbeautysecret.com/

Mya Akmal said...

salam hi. concealer from maybelline tu is one of my fav! nti soon mya nak join jugak la tag ni hehe.:))

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!