Thursday, 21 March 2013

Ok ke Revlon PhotoReady BB Cream?

Assalamualaikum n hi readers! Siapa dh beli Revlon PhotoReady BB Cream? produk latest dari Revlon. Sebenarnya sarah x tau pn revlon ade produk latest.hehe. Kebetulan aritu sarah pegilah guardian, t'nampak revlon ade produk terbaru. Sarah cubala test skit bb cream. First impression trus sarah kata wow!

Wow sbb teksturnya sgt halus dan ringan. Bila sapu cpt meresap. Jadi xdela bertompok kat muka. Tapi yg sygnya sarah rasa bb cream ni bkn full coverage, bg sarah bb cream ni lebih kpd medium coverage. Sesuai utk yg xde masalah sgt pada kulit wajah dan utk yg nak sekatakan tona kulit wajah, klu ade jerawat 2,3 kt muka bole pakai bb cream ni. Tapi klu ade jerawat dan bekas2 jerawat mcm sarah maybe susah nk cover. Paling susah part bekas2 jerawat, sbb klu bekas jerawat mcm gelap2 skit amat la payah nk cover

Korang dh tgk ke cmne bb cream tu..jom tgk klu blum

Masa sarah tgk kt guardian tu, harga pengenalan RM36 x silap. Biasala klu mula2 nk promot harga murah skit. Tapi tgk harga kat botol bb cream ni RM44 lak. Ait! mane yg betul pun xtau. huhu

Selain revlon sarah nk cuba bb cream dari Farmasi



Yang ni RM36 ke RM39. Tapi xdela mahal mcm revlon. hehe. Sarah suka sgt2 dgn produk ni. Sarah penah dan ade bt review mengenai foundation dari farmasi iaitu stay matte. Sangat superb dan full coverage foundation tu. Bila dlm beberapa jam foundation ni kt muka, jd sekata sgt dgn kulit. Suka3x!. Korang penah alamai x dlm beberapa jam foundation x sekata dgn kulit muka, jadinya muka kaler lain, leher kaler lain, tgn kaler lain. hehe

One day nk beli bb cream ni sbb foundation stay matte blum abis lg

So, sarah nk tanya..setakat ni foundation atau bb cream ape yg korang tgh pakai? kiranya mcm yang the best la setakat ni. Terutama utk yg alami oily skin. Ade x? Jgn lupa share dgn sarah ye. Bye~ : )


























8 comments:

Aida Jelita said...

malangnya belum lagi jump bb cream yang best. tapi hari tu test sikit bb cream hada labo macam best. cepat meresap

Puteri Panda said...

saya suka bb cream sebab teksturnya yang ringan. saya teringin juga nak cuba foundation tapi macam berat je teksturnya. saya tak suka pakai yang boleh rasa berat pada wajah. buat masa ni saya guna bb cream dari silkygirl. best sesuai dengan kulit wajah saya. ada lagi bb cream yang saya cuba. hasilnya pun nice nampak glowing seperti diamond. lupa namanya tapi kalau tak silap buatan korea. :)

Sarah Harun said...

@Aida Jelita..hado labo ok ye aida. sarah mcm takut2 skit nk try brand hado labo ni. xtau nape.huhu. apepun thanks 4 sharing. =)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..yup, btl tu puteri. bb cream best, tp rmai x suka. foundation susah skit nk cari kaler yg match dgn kulit. teksturnya pn kena cari yg btl2. tp bb cream bila meresap kt kulit jd cantik n sekata je. sis rasa skin79 diamond ek? hehe. rase2 la. =)

Twins said...

bagi saya bb cream lagi better dari foundation kalau nak pakai harian.lagipun senang remove bila nak solat.bila pakai bb cream rasa ringan je, kadang macam rasa tak pakai apa2.bb cream coverage dia tak tebal macam foundation.saya pakai bb cream dari etude house and maybelline :-)

Anonymous said...

lau pakai bb cream ni...bedak kena pakai x??

Anonymous said...

try bb cream hd simplisiti yg utk acne,sy dari xsuke bb cream sbb xthn lme n xfull coverage,trus jd suke,mekap sgt thn lme and npk mcm kulit kte xde cela..sgt best,and well we all know its made from korea

Hanani Radzy said...

nice post . please visit my blog . thanks :D

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!