Tuesday, 25 February 2014

Peripera Peri's Tint Water

Assalamualaikum n hi readers! Pernah dgr x brand Peripera. Rasanya rata2 dah kenalkan. Peripera ni under brand CLIO, dari Korea. Sarah dpt tau brand ni kat insta. Masa ni xtau lagi yg produk Peripera ada kt Watson, itupun dpt tau sbb kebetulan pegi ternampak pula brand ni. hehe. Tapi sarah x terus beli la masa tu sbb dh rasa terlalu banyak sgt produk utk lip. Jadi sarah hold dulu sampai la bulan februari baru beli



Cute x? Akak sarah kata dia suka dgn packaging lip tint ni




Nampak je merah. Tapi lip tint bagi bibir nampak natural mcm ala2 bibir aktress korea tu

Swatches




Mcm darah. huhu. ^_^

1 layer


2 layer

Tak merahkan. Buat 2 layer klu nak terang. Tips utk pakai lip tint ni kena pakai lip balm dulu, jgn pakai tebal2 lip balm tu. Korang pakai kaedah dab dab lip balm tu kt bibir, janji nk moistkan bibir tu je. Pastu pakaila lip tint ni. Sebab sarah google baca review ada kata kering bibir dia. So, wajib pakai lip balm. Mana2 lip tint pun sama je

Lagi satu tekstur lip tint ni air. Jadi hati2, jangan angkat terus nanti terpercik sana sini lip tint tu. Angkat perlahan2, toskan dulu air lip tint. Tak tau nak panggil apa dah, panggil tos je la. =)


Selain Cherry Juice yg sarah nmpk ada Mandarin Juice, Pink Juice je x silap. Peripera's Peri's Crayon Tint
pun ada. Nak tgk review crayon tint klik sini. Apepun pegi cek dulu kt watson. Kadang2 ada yg lengkap ada x. Kalau nk tgk lebih byk lagi swatches atau review, google je berlambak ada

Harga RM 29.90

Ok, bye oll's




8 comments:

shu said...

btul! kna pkai lip balm dlu..kalo x msti bibir kering..

Puteri Panda said...

Pernah dgr Peripera tp x pernah try lg. Berapa lama tahan lip tint ni, Sarah? Saya suka packagingnya, comel!. :)

Miss Ika said...

If mention about Clio, tengah aim liquid eyeliner yg bentuk marker pen tu . ada brown, blue and maroon each RM50+++ kopak duit
http://notamanjaku.blogspot.com/

Sarah Harun said...

@shu..yup, betul2. klu x keringkan shu

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..klu sehari suntuk pakai ni masa keluar pun x hilang sgt warnanya puteri. lip tint ni mmg tahan lasak skit. hihi

Sarah Harun said...

@Miss Ika..clio punya liquid eyeliner mmg harganya umphhh..haha. tapi sure pekat, cantik. sarah ada juga try pencil eyeliner clio. lawa sgt. tp satu set RM80 rasanya. tp pendek size pencil eyeliner tu. bkn standard size

Anonymous said...

awk nak tnye la biase eyeliner clio tu kat watson die letak belah mne ye ? hehe

Aqilah Azmi said...

OM THANKS FOR THE REVIEW <3

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!