Friday, 21 March 2014

Cathy Doll Ready to go Travel Makeup Brush

Assalamualaikum n hi readers! Dah lama sarah x beli berus. Last beli berus dari Essence. Memandangkan berus yg sarah ada standard size, xde jenis travel. Jadi sarah terfikir la nk cari berus jns travel size, sbb senang x perlu bawa byk berus klu travel. Dekat kedai luar sana ada la jual tapi harga over kot. hehe. Untuk berus kecil2 mcm ni harga sedang2 ok la beli. Kalau berus standard size barula beli mahal2. Lagi satu pula malas nak cari kt luar dan sarah pun ada berkenan satu set berus dari Cathy Doll. Travel size pula tu mmg elok sgt. hehe. Produk Cathy Doll semua cute sgt2. :)

So, jom la tgk cmne berusnya....




Comel x?

Kerlassskan? Ada beg berus skali. Meletops packaging! Bole selit lipstik, lipbalm, single eyeshadow ke apa



Ada 6 berus semuanya...

1. Blush / powder brush. Orang kata ni berus utk blush je. Sarah pula jadikan berus ni 2 in 1. Bole bt sbgai berus blush dan powder. hehe

2. Blending brush. Ini pun sarah buat jd 2 in1. Untuk eyeshadow dan blending

3. Eyeshadow brush. Bole sapu utk bahagian lower eyelid juga

4. Small angled brush. Biasanya angled brush ni utk kening. Untuk lower eyelid pun bole

5. Gel/cream brush. Ini pakai utk apply gel/cream eyeliner

6. Last berus utk lip

Set mcm ni biasanya dipanggil basic brush. Tak kisahla beginner ke, pro ke bole je pakai. Lagipun travel size. Senang bawa pegi mana2 pun.



pickup pigment really well. :). Kebetulan tunjuk eyeshadow palette dari Wet n Wild. Nanti sarah review, ada cerita skit. Tak lupa juga pada yg tertanya bulu berus ni jenis apa, ni berus sintetik. Jangan risau k

Harga utk 1 set berus ni RM34. Sarah beli kt shop myraliscathydollshop. Klik link instagram bawah ni...

http://instagram.com/myraliscathydollshop#

Sarah rasa seller ni tgh cuti. Korang bole la survey2 dulu. Comel2 belaka produk Cathy Doll ni, mmg dah jatuh cinta. hehe. K,Bye~

2 comments:

Puteri Panda said...

Comelnya! Harga pun murah. Berbaloi beli. Rasanya tak akan dapat harga macam tu di tempat lain. Dah lama tunggu review Wet n wild palette tu. Hehe. :)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..comelkan. mmg btl x dpt. ni free postage skali. ok..sarah bt review wet n wild tu. :)

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!