Tuesday, 25 March 2014

Silkygirl Funky Eyelights Pencil

Assalamualaikum n hi readers! Sarah nk bt entri mengenai Silkygirl Funky Eyelights. Sarah tau sarah lambat beli, ketinggalan..tp xde salahnya kot klu nk buat entri. :). Sarah sbnrnya mencari-cari eyeliner atau eyelights warna pink, x terlalu terang. Ala2 shimmer. Nasib baik silkygirl ada. Kalau dekat online tu mmg berlambak la. Dekat local drugstore je susah nk cari



Silkygirl Funky Eyelights Pencil in Simply Pink

Swatches




Dari atas kiri..1 layer. Next 2 layer. Last 3 layer. Sorry lighting gambar last terang pula. Yang terang tu dh tentu basenya funky eyelights. Bole la nampak bezakan. :)



Tutorial makeup smokey pink. Cewah! konon. Gambar first sarah pakai funky eyelights sebagai base. Memang bole terangkan lg eyeshadow bila pakai eyelights ni. Memang puas hati. Dari segi ketahanan, tahan lama juga. Tonyoh2 baru hilang. Kalau pakai makeup remover mmg senang hilangla. Kalau pakai air suam kena tonyoh skit. Jadi jangan risau la klu hari hujan ke apa takut hilang cmtu. InsyaAllah x

Harga RM16.90. Ada sale. Sarah tgk harga sbnr RM18.90..camtula. Watson and guardian. Dekat SASA xtaula ada ke x silkygirl

Semua warna cantik2 tau. Ada silver, pink, hijau, biru, purple, dgn brown. Macam metallic color tau. Nice!

Ok, bye oll's










6 comments:

Puteri Panda said...

Saya ada 2 warna je silver dan bronze. Memang cantik warnanya. Cantik la tutorial smokey pink Sarah buat tu! :)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..puteri ada bt review x? thanks puteri. cantik ke. kenapa sarah tgk buruk je. hahaha

shu said...

aritu ada tgk kt watsons..nk bli dh tp fkir nk sharp mcm mna..mcm keras je badannya..

Miss Ika said...

metalic. better combine matte and shimmer. Sure cantik
http://notamanjaku.blogspot.com/

Sarah Harun said...

@shu..hehe. mcm pencil biasa cuma hati2 sbb lembut pencil ni. x perlu asah sampai tajam sgt. nanti sarah bt entri cmne nk sharp. InsyaAllah

Sarah Harun said...

@Miss Ika..yup. betul mmg menonjol lagi kan warna. :)

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!