Monday, 29 April 2013

Tag: What's in my handbag!!!

Assalamualaikum n hi readers! Beberapa minggu yg lalu sarah telah ditag oleh Puteri Panda, tag yg berbunyi 'What's in my handbag'. Tapi baru skarang dpt buat. hehe. Malunye, sbb sarah orang pertama yg ditag. Maaf ye Puteri. =)

Ok, jom spotcheck ape ade dlm handbag sarah


Sarah mmg suka beg jenis mcm ni, beg silang. Nak bawa mcm handbag galas tepi, akak2 sarah x bg. Dia kata nmpk mcm makcik. muahahaha. Sabar je la. Diorang kata x sesuai lg utk bawa. Em, byk sgt perunding imej. Payah!

Beg ni nampak kecil n sempit, tp x pun



First mestila dompet. Simple dompet je. Dompet ni hadiah dari sedara sarah. Elok pula dia bg dompet ni sbb x koyak2 smpai skang. Sarah pnh pkai dompet mahal, tp rosak mcm rupa kena gigit tikus. Abis menggelupas kulit dompet



Barang2 kecantikan. Harusla ada dlm handbag. hehe. Ok, ape yg sarah bawa

1. Fairy mascara dari elianto (most fav mascara)
2. Eyeliner IN2IT
3. Maybelline Hypersharp Liner
4. Maybelline Baby Lips Lipbalm
5. MUA Lipstik Shade 7
6. Silkygirl Pop Soda Lip Jelly in Cherry Fizz
7. Silkygirl Sweet Temptaion Bold Becky
8. Victoria Secret Such A Flirt EDT
9. Maybelline Clear Smooth
10. Maybelline Color Tattoo Bad to Bronze

Perfume Silkygirl Sweet temptation bold becky dgn Victoria Secret Such a flirt tu sarah bkn bawa dua2 selalunya. Sarah selang seli bawa. Sama juga dgn Maybelline color tattoo, ikut mood juga bawa. huhu. Tapi yg x boleh tinggal, eyeliner..maskara..lipstik dan powder compact

Next...



1. Gelang beli di Momoe, Jusco AEON Melaka
2. Gelang beli di The Brands Outlet
3. Hello Kitty I love Grapefruit hand sanitizer
4. Tissue
5. Kerongsang

Gelang tgn yg sarah beli dkt Momoe shop dan The Brands Outlet ni gelang fav sarah. Hello kitty hand sanitizer, memandangkan hand sanitizer dri BBW x beli2 g. Belilah hello kitty punye, cute n bau sedap. =). Kerongsang spare harusla ade, kot2 terpelanting ke kerongsang kt tudung ade juga gantinya

Lastly, gadget



1. G FEN Android Tablet
2. Samsung Galaxy Chat
3. Kamera

Korang penah dgr x jenama G FEN, dari Taiwan. Better skit dari China, maybe. hehe. Sarah sbnrnya mmg x tau langsung mane dtng brand ni, sarah dpt tau dri kakak ipar sbb dia ade beli tablet mcm ni. Tanya dia beli kt mane sbb sarah tgk not bad juga tablet ni. Nipis n nk tgk video pn cantik juga kualiti gmbrnya

Tapi tablet ni xdela semahal dan secanggih Samsung. Bagi sarah janji bole main game, tgk youtube, facebook. Ada 3 benda ni, kira ok la. =)

Handphone pula sarah guna Samsung galaxy chat je, tp ade juga yg xtau kewujudan kamera ni. Sentap jap. huhu. Sarah klu beli handphone mesti nk ade keypad. Sebab jenis sarah suka taip msg laju2. haha. Kalau taip guna touch screen lmbt, x suka

Last, kamera. Tak boleh x bawa kamera. Macam x lengkap je. Kamera ni la byk berjasa utk tngkp gmbr produk yg sarah bt review di blog. Tapi jgn tertipu, kamera sarah bkn brand Lumix, tp brand Canon. hehehe. Masa beli tu bole pula xde casing utk kamera canon, heran. Lumix pn lumix la

Yes! Finally siap juga akhirnya. Lega rasa. Kalau x susah hati sarah. Seronok juga main2 tag ni, maybe sarah nk bt juga nnti. Bersedia utk di TAG. Hehe. Bye. Sampai disini saje. =)





















7 comments:

Alyaliza Zainal said...

wah..byk jugak brg dia yek..

shu said...

ex dompet kt alami nsb yg sma..huhu..tringij nk try color tattoo tu :)

Sarah Harun said...

@Alyaliza Zainal.. bole la Alyaliza. hehe. kdng2 selang seli bawa. Ikutkan nk je bawa semua. huhu. =)

Sarah Harun said...

@shu..tu la kan shu. tryla shu color tattoo tu, sbb best n wane cantik2. =)

Sarah Harun said...

@shu..tu la kan shu. tryla shu color tattoo tu, sbb best n wane cantik2. =)

Puteri Panda said...

yay! dapat juga tengok barang2 dlm handbag sis. saya suka Hello Kitty hand sanitizer tu. baunya sedap sangat dan ada holder lagi. Maybelline color tattoo memang terbaik. senang nak pakai. warna cantik dan tahan lama.:)

Aida Jelita said...

banyak nya barang!! muat ehh beg?

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!