Monday, 1 April 2013

Maybelline Color Tattoo

Assalamualaikum n hi readers! Finally dpt gak sarah beli maybelline color tattoo ni. Walaupun agak ketinggalan bt entri ni, sbb orang dh lama beli. Cuma sarah je yg baru beli. huhu. Sarah beli kt melaka mall masa tu, tgh nk shopping handbag mata t'pandang kt maybelline punye booth. Dari jauh mcm kenal je yg bulat2 ni, dlm hati kata ni mesti maybelline color tattoo. Berlari sarah pegi. Muka x malu masa tu. hahaha

Sebab maybelline color tattoo ni kan limited edition klu x silap sarah. Sarah cek kt watson atau guardian dh xde kot. Sekarang rmai beli online, x silap harga dlm RM 32 ke cmtu. Masa tu sarah kata awat mahal sgt harga smpai mcm tu. hehe. Tapi yg sarah beli kt melaka mall ni very cheap!. Honestly mmg rasa bertuah masa tu. (ayat mcm rasa nk muntah je.hahaha)




Dari kiri Bold gold, Painted purple dgn Bad to the bronze. Sarah suka semuanya, tp yg paling2 suka bad to the bronze dgn bold gold. Sebab ape?...sbb bt smokey eye cantik. Pakai saja pun dh cantik

Sarah igt klu eyeshadow jns cream ni mmg x akn kering, sbb ade sesetengah akan kering bila kita layer dgn eyeshadow jns pan atau serbuk tu. Tapi maybelline color tattoo ni mmg akan kering, jd bole pkai mcm tu saje

Kalau tgk pada packaging maybelline kata tahan 24jam. Bukanla maksudnya kena pakai smpai 24 jam, ataupun x bole tanggal lngsung ke ape. Lurus sgt fikir. hahaha. Sebab sarah ade baca satu website ni, mat salleh tu kata maybelline ni bergurau ke ape boleh pkai eyeshadow ni smpai 24 jam. Macam2 komen sarah baca, tergelak sorang2 dpn laptop. 24 jam tu mcm simbolik la yg eyeshadow ni long lasting

Ok, skang sarah nk bgtau harga. Jangan t'kejut yg harga maybelline color tattoo ni sgt2 murah iaitu RM19.90 dari harga market price. Tapi sarah hnya beli 3 je. Kaler lin yg tinggal cuma Tenacious Teal, Tough as Taupe, Audacious Asphalt, Fierce and Tangy. Nama saintifik sumenya, klu nk tau google. huhu. Kalau sape2 stay melaka, pegila melaka mall..sapu abis maybelline color tattoo ni. hahaha. Ingat snng ke nk dpt harga RM19.90. Jeng2! Nak hasut ni. ; )

Skang sarah cuma nk beli lagi satu wane je...




                                            www.temptalia.com                                            

Maybelline Color Tattoo Too Cool

Cantik kaler ni. Sesuai utk higlight n cantik dibuat sbgai base utk ape2 je wane eyeshadow. : )

21 comments:

Nabilah said...

Sarah beli Color Tattoo ni kat Melaka Mall kat mana eh?

Sarah Harun said...

@Nabilah..nabilah, melaka mall berhadapan dgn jusco ayer keroh. color tattoo ni dlm parkson. maybelline dlm parkson punya, bkn guardian atau watson. :)

Puteri Panda said...

sis!!!!!!!!!!! nak kirim please..!!! dah lama nak beli Maybelline color tattoo ni tapi asyik tangguh je sebab mahal la kena jual. cari kat tempat saya pun tak jumpa2 juga. saya berkenan dengan warna Fierce and Tangy, Bold Gold & Bad to the Bronze. nak kirim...nak..nak..nak..nanti sis kira la sekali dengan harga postage. please................... :(

Khairani Karim said...

huhu bestnye tp x reti pakai eye shadow lah,huhu..
rajin jenguklah blog saya!~
btw, kite pun duk melaka jugak!hihi

raramensch.blogspot.com

thanks!~

Magic Chic said...

bestnya Sarah dpt bli Color Tattoo! Mmg kat US rating utk product ni bagus!

Nabilah said...

@Sarah Harun Yay thank you Sarah! Tak sabar nak beli. Hehe.

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..hehe..InsyaAllah klu sis pegi melaka mall sis belikan ye. tapi sis x janji bila tau. :)

Sarah Harun said...

@Khairani Karim..wah, khairani orng melaka juga. hehe. best color tatoo ni, klu pakai dia saje pn ok dh. :)

Sarah Harun said...

@Magic Chic..a'a, mmg popular produk ni. tp mujur kt tmpt sarah jual murah. klu x jgn harap nk beli. haha. beli 1 je ok la, klu byk2 dh mahal

Sarah Harun said...

@Nabilah..welcome nabilah. :)

Wiida Ribbon said...

Wah! Cantik la that purple! semalam wiida pun baru beli bold gold and orange. OMG! you should buy the orange color one too! cause its totally great to wear it alone. td I pakai orange tu je, then terasa macam Diva. hahaha.

Puteri Panda said...

wiida, saya dah lama nak warna orange(fierce&tangy) tu. tengok review cantik la.murah sangat RM19.90. dah 3x ganda dari yg kena jual online.

Puteri Panda said...

nak fierce & tangy dan bold gold. ada lagi baru Maybelline color tattoo metal 24hr cream gel shadow ke kalau tak silap. cantik betul warna goldnya. warna gold yg saya cari2 selama ni. ;)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..Ok, InsyaAllah klu xde aral melintang. Ade lg baru ke puteri. yg edisi ni pn x kumpul lg. hehe. color tattoo metal tu cntik ye goldnye..sis obses dgn kaler gold n bronze. dua2 ni cntik bt smokey eye. sis x tgk lg cmne rupanya. itu ntah bape lak harga klu color tattoo yg ni pn dh mahal.huhu

Sarah Harun said...

@Wiida Ribbon..purple tu la ramai mat salleh x suka wiida. tp bg sarah mmg cun purple ni. purple yg lin dri lin. soft semacam. hehe. sarah x pnh pkai orange, tu x beli. haha. pelik je bunyi. tp xpela, x beli lak. next time kot beli. :(

Sarah Harun said...

@Wiida Ribbon..purple tu la ramai mat salleh x suka wiida. tp bg sarah mmg cun purple ni. purple yg lin dri lin. soft semacam. hehe. sarah x pnh pkai orange, tu x beli. haha. pelik je bunyi. tp xpela, x beli lak. next time kot beli. :(

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..orange tu mmg cun puteri. hope ade lagi. sis tgk byk kali harga btl ke RM19.90. Mcm x caye je. banding dgn harga market nk pengsan rase

Puteri Panda said...

@Sarah Harun a'ah, sis. ada lagi yg baru. warna lagi pigmented. if bandingkan dgn yg lama saya suka yg baru tu tp harga mahal sikit dalam RM35 sama mcm yg lama. tu sebab nak beli harga RM19.90 tu. cuba sis tengok di Retail Paradise. cantik warnanya. tapi saya belum tengok review lagi ada ke tak. hehe...

Puteri Panda said...

@Sarah Harun sis kata cun lagi membuak2 saya nak minta sis belikan. dah kira murah RM19.90 tu. rugi tak beli. :(

Amal.Z said...

Hi Sarah,

Saya mula2 nak beli jugak colour tattoo ni tapi kaler dia cam tak menarik sgt. Byk hype pasal ni kan mostly kaler bad to the bronze tp bila sy try cam ok2 je.kalau diorang tambah kaler byk2 lagi mesti bagus.

Saya follow blog Sarah. Jemput dtg ke page saya :)

myfaxmachine.blogspot.com

Farah Atikah said...

i think skrg promotion rm16 je tau sis at watson....

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!