Tuesday, 18 June 2013

L'Oreal Paris Lucent Magique Skin Illuminating BB Cream

Assalamualaikum n hi readers! Dah seminggu lebih x update ape2 entri, so arini nk bt entri psl L'Oreal Paris Lucent Magique Skin Illuminating BB Cream. Produk ni mmg dh jd fav sarah sejak dpt sample dari Loreal, terus jatuh cinta n beli full size punya. hehe


Kelebihan BB Cream ni bg pendapat sarah:-

- Boleh bt sbgai base utk sekatakan tona wajah

- Minimises pores (mengurang/mengecilkan liang pori2)

- Texture yg light (Sesiapa yg kulit xde masalah, bersih, putih berseri ke..sarah prefer pakai ni je. Tak perlu bt base ke ape. Sebab kulit sarah ade mslh n tona x sekata sbb tu sarah bt sbgai base, disamping bb cream ni mempunyai texture yg light jd sesuaila bt base)

- Mengurangkan cela2 dimuka

- Mengurangkan kusam pada wajah

- Sangat selesa rasa muka. Maksudnya x bt muka gatal2, berminyak ke ape

- Ade SPF 20 PA+++ (Tak perlu pakai sunblock, pakai moisturizer saja sblm apply bb cream ni sbb ade SPF dh)

Swatches


Kanan apply L'Oreal Paris Lucent Magique Skin Illuminating BB Cream, kiri x apply ape2. Nampakkan perbezaan?

Sarah beli dgn harga RM40 n sen2. Tapi sarah nasihatkan bila apply bb cream ni jgn byk2 apply, nnti putih susah. hehe. Start guna skit2 dulu, rasa x cukup baru tmbh lg. Less is more! : ). Bye~




















8 comments:

Puteri Panda said...

Lucent Magique BB tu mmg best. teringat masa mula2 cuba. terkejut sbb warna putih tak mcm BB lain berwarna coklat. haha.. dalam kelam kabut tu saya hentam je pakai sapu di muka. 2-3 jam baru sedar muka nampak seperti pakai BB. balik rumah tgk broucher rupanya dlm krim putih tu ada BB. hasilnya saya suka cuma yg tak best wajah tetap berminyak. huhu.. orang lain mungkin sesuai.:)

shu said...

sy ni peminat bb cream..nk tryla nnt..

Alyaliza Zainal said...

ada jugak dpt sample aritu.. mula2 pakai mcm kecewa sketla sbb dia buat muka jadi putih. tapi bila dah lama2 tu terus hilang putih dan ikut warna kulit. mmg betullah apa yg di kata tu..

Aida Jelita said...

kalau oily skin sesuai ke

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..kan, sbb putih terkejut. haha. lama2 natural je. berminyak ye. puteri ada guna toner dgn moisturizer x? sis kulit berminyak juga, tp ok la. xde masalah. takut juga beli full size nnti x sesuai. tp Alhmdulillah ok. =)

Sarah Harun said...

@shu..try shu. pasti suka. =)

Sarah Harun said...

@Alyaliza Zainal..betulkan, ikut wane kulit. =)

Sarah Harun said...

@Aida Jelita..sarah ade oily skin. pakai Alhamdulillah ok. apepun sblm apply ni, kena guna toner n moisturizer

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!