Wednesday, 26 June 2013

My Perfume Wishlist

Assalamualaikum n hi readers! Sarah nk berkongsi dgn korang apakah perfume yg sarah teringin nk beli, mane tau kot2 sama ke dgn korang. Let's check it out!


Pic source : Google

Perfume dari Katy Perry Meow EDP ni bau sedap sgt2! So yummy. Bau caramel ade, cotton candy, bau candy2 la. Lagi best dari Britney Spears Hidden Fantasy dgn Aquolina Pink Sugar. Botol menarik, kucing pula tu. Sarah mmg mengidam nk perfume dari Katy Perry, sbb perfume dia je kot yg buat perfume bentuk meow. Sarah ade bau perfume ni dkt SASA.

Masa tu sarah try byk perfume antaranya Coach Poppy, Britney Spears Cosmic Radiance, Britney Spears Hidden Fantasy, Bvlgari Aqva, etc..pastu termasukla Katy Perry Meow ni. Terus terang ckp, perfume ni semua sarah ade sembur kt lengan sarah utk bezakan yg mane long lasting n bau paling sedap

Ternyata Katy Perry Meow ni yg paling bertahan walaupun dh lepas 2 jam, 3 jam still bau ttp sama n kuat, mcm baru je sembur. Pastu sarah cuba hidu perfume lain yg ade kt lengan sarah, lama2 makin lenyap baunya. Yang masih kuat baunya Katy Perry ni la

Ini membuatkan sarah membuak2 nk beli. haha. Tapi mmg seriously best dari perfume Katy Perry Purr yg edisi pertama tu


Selena Gomez Perfume EDP

Perfume pertama n terbaru dari Selena Gomez. Pertama kali tgk botolnya sgt unik, sbb dkt penutupnya tu ade bibir byk. haha. Botolnya pula mcm ala2 long dress. Baunya pula sarah tgk review diorang kata mcm ala2 Pure Seduction, bau bubblegum. Lagila sarah suka bau2 mcm tu

Last perfume lak, Taylor Swift Wonderstruck Enchanted (xde gambar, malas nk letak.haha. Apepun perfume ni wajib beli. huhu)

Bagi sarah, berbaloi beli perfume jns EDP dari EDT. Setahu sarah EDT tu kearah cologne dh. Pati kurang. Bukan x original, tp dikurangkan patinya. Tapi mahal jugakan, kdng2 tu bau EDT ni byk yg sedap dari EDP.

So, ini je la dua jenis perfume yg sarah nk. Sarah xde la kaya sgt asyik nk beli perfume je. Nanti orang igt byk btl duit sarah beli perfume mahal2 ni. haha. Tapi bole je, kumpul duit klu nk beli produk fav.

Kalau korang penah bau perfume yg menarik, jom kongsi ape jenis brand perfume tu. Bye~
















7 comments:

Puteri Panda said...

dua ja? ingatkan banyak. tak puas baca. huhu... wishlist kita sama la. perfume Selena Gomez antara wishlist saya. Katy Perry Meow tu saya setuju dgn sis yg baunya lagi sedap daripada Katy Perry Purr yg 1st edition tu. :)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..haha. ade 3 sbnrnya termasuk Taylor Swift wonderstruck enchanted tu. Tp yg paling baru dua ni je puteri. sama la kita punye wishlist, hope dpt beli Selena Gomez punya perfume ni kan. Kata Perry Meow mmg delicious baunya dari yg first tu kan. yg first tu x bape tahan lama. tp sis harap dpt 1 set punya skali dgn lotion n shower gel.. Klu xde kena beli perfume saje la nmpknya

Puteri Panda said...

Taylor Swift Wonderstruck Enchanted dan Selena Gomez kita sama. Katy Perry Meow tak masuk wishlist saya tapi baunya memang sedap. Katy Perry Purr saya tak suka sebab bila saya hidu saya jadi pening. hehe.. saya ada nampak seller jual 1 set Katy Perry Meow tapi lupa pula harganya.

shu said...

Katy Perry Meow nk msuk dlm wishlist sy jgkla..perfume yg ada ni pun xabih pkai lg..hehe..

shu said...

Katy Perry Meow nk msuk dlm wishlist sy jgkla..perfume yg ada ni pun xabih pkai lg..hehe..

Sabrina Tajudin said...

masa sab dengar selena gomez nk launch perfume sab excited sgt! tp bila launch sab keci-keciwaaaa... xsuka design botol dia.. huhu...

Gema Parfum said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Gema Parfum
Apa itu eau de toilette.

----------

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!