Sunday, 23 June 2013

MUA (Makeup Academy)

Assalamualaikum n hi readers! Yay! Ini kali pertama sarah order produk MUA (Makeup Academy) dgn byk skali. huhu. Takdela byk pn, cuma 5 jenis je, mula2 sarah order 4 je..pastu terus tambah 1 lg. hehe. Yela, bkn snng  nk tgu pre order ni. Apepun thanks kt Puteri sbb inform psl pre order MUA ni. Kalau x confirm sarah x tau. haha

Apa yg sarah order, jom tgk



Kiri..Lipstik shade 14 Bare. Kanan, Lipstik shade 6



Matte Eyeshadow Shade 17



Kiri..Mascara shade 1. Kanan Mascara shade 5

Swatches



Lipstik shade 14 Bare

Lipstik shade 14 bare ni mmg pucat skit, sbb warna kearah natural. So x bape elok pakai mcm tu je, nnti orang igt kita x sihat lak. hehe. Better campur skit dgn lipstik yg berwarna. Kalau sarah, sarah pakai lipstik ni dulu utk slowkan tone mane2 lipstik yg terang. Contoh lipstik warna merah, kan warna2 merah ni mcm takut nk pakai. Tips sarah, lepas pakai lipstik ni sarah just dap2 lipstik merah pastu sapu guna jari atau lip brush. Jadi xlah merah mak ngah sgt. =)


Lipstik shade 6

Lipstik kearah warna purple. Memang fav sarah sbb sweet je warnanya

Mascara

>>>> Sorry, my swatches pictures lost. I will upload pictures later <<<<

Yg ni sarah gunakan Mascara shade 1 ( gel / clear mascara). Mascara ni jns gel / clear, jd x nmpk sgt effectnya. Kalau nk nangis2 ke elok guna mascara ni, x comot pn. hehe. Cuma bg sarah klu nk nmpk lbh effectnya, double / tripple curl korang punya bulu mata tu

>>>> Sorry, my swatches pictures lost. I will upload pictures later <<<<

Yang ni pula sarah gunakan Mascara shade 5 (Black). Mascara ni x bp lentikkan bulu mata, tp yg bestnya x de clumpy atau ketulan dakwat mascara pada bulu mata. Tips sarah lg, klu nk bg lg smooth bila apply mascara tu, better apply dulu gel mascara. Confirm xde ketulan2 dakwat lg

Last, eyeshadow..eyeshadow sarah xde bt swatches. Apepun sarah ttp terangkan juga. Warna eyeshadow ni mcm ala2 warna bedak compact / loose powder. Tapi utk jns eyeshadow susah nk dpt warna mcm ni. Kalau ade pn jns shimmer, sarah xnk shimmer nk matte juga. Sebab sesuai klu time blend, korang nk smoothkan eyeshadow tu..mungkin terang ke ape..guna eyeshadow ni, mmg sgt natural. Pakai saja pn ok. Tapi x sesuai utk contour atau shading ke ape, sbb x bg effect pn

Mujur sarah jumpa eyeshadow ni. huhu. Susah tau nk cari jns single eyeshadow mcm ni

Untuk semua harga stp produk..RM 8. Murahkan? Mane nk dpt lipstik, mascara RM 8. Cuma eyeshadow tu klu ikutkan mahal la RM 8, sbb single eyeshadow. Tapi disbbkan susah nk dpt kira murah la. haha. Apepun bg sarah produk MUA ni friendly pocket juga la

MUA ni juga ade ready stock punya, so cpt2 beli klu nk. Linknya

https://www.facebook.com/groups/476122632407217/
Korang kena join group ni dulu k

Owner FB
https://www.facebook.com/mrssahrishadeel?fref=ts

=)










10 comments:

Sabrina Tajudin said...

xpernah try MUA stuff.. tp selalu tgk org suka.. nnti nk cuba la in the future..

Puteri Panda said...

you are most welcome, sis. hehe... bestnya sis dapat dah. saya kena tunggu beberapa hari lagi sebab guna pos daftar. hehe. mudah-mudahan la tak pecah. hewhew.. MUA Lipstick Shade 6 tu antara yg saya nak order tapi tak jadi. menyesal la pula sebab cantik sangat. saya agak mesti cantik dan tak sangka pula betul tekaan saya. MUA Mascara Black tu lgsg tak clumpy mcm tak pakai mascara pula saya tgk.. skrg 'in' eyeshadow matte. yg sis order tu nampak nice la warnanya. ;)

Nabilah said...

Saya suka MUA products. Murah sangat tapi berkualiti. :)

Aida Jelita said...

great reveiew kak sarah!!

Aida Jelita said...

great reveiew kak sarah!!

Sarah Harun said...

@Sabrina Tajudin..tryla Sab nnti. mmg best. wwalaupun murah tp setanding brand mahal. =)

Sarah Harun said...

@Puteri Panda..pos daftar yg sampul tu ye puteri. sis x pnh g guna pos daftar. igt aritu nk guna pos daftar, tp mcm x brani je.hehe. puteri order lipstik shade brapa? shade 6 ni mmg sweet je warnanya. a'a..mascara tu mmg x clupmy puteri, lbh2 lg sis guna dulu gel mascara pastu baru pakai mascara hitam ni. jd smooth la bila apply. yg eyeshadow ni pula mmg ssh nk dpt warna cmni puteri. belek2 nasib jumpa.huhu. very natural warnanya =)

Sarah Harun said...

@Nabilah..kan Nabilah. mmg terbaik. =)

Sarah Harun said...

@Aida Jelita..Thanks my dear Aida. =)

Blogger said...

Claim free bitcoins over at Easy Bitcoin Faucet. Up to 33 satoshis every 10 minutes.

Copyright© All Rights Reserved Sarah In Da Housez!